donderdag 12 juli 2018

Dinsdag 10-7-2018: Van Mammoth naar Old Faithful

Vandaag kunnen we rustig aan doen, Nancy zorgt voor het ontbijt :-). En een goed verzorgd ontbijt ook nog. Heerlijke zelfgemaakte toast, fruitsalade, cereals, worstjes, romige yoghurt, en van allerlei lekkers voor in de yoghurt en op brood. Ze heeft ook veel verhalen te vertellen, over het leven in Gardiner en haar kinderen in Maine, waarvan er eentje pas geleden een vakantie in Amsterdam gedaan heeft. Een uur later zijn we dus pas weer terug op de kamer om in te pakken.

Eerste stop na het vertrek is Mammoth Hot Springs, een gebied bestaande uit verschillende terrassen gevormd door water dat hier uit de grond komt. Ze zijn niet allemaal even mooi meer, afhankelijk van of er nog dagelijks water overheen stroomt; in de loop van de tijd verandert dat. De mooiste zijn op dit moment Palette Springs en Canary Springs.





Door het ontbijt zijn we al iets later vertrokken, en Mammoth duurt ook iets langer dan gepland; als we dan nog wegwerkzaamheden tegenkomen en een half uur stilstaan, besluiten we één basin te laten voor wat het is… de Artist’s Paint Pots slaan we over. Waar we wel nog stoppen, is bij de Sheepeater Cliff, een hoge stenen muur van rotsblokken waar Jasper lekker kan klimmen (en een vleermuis in de grot achter de stenen vindt) en Norris Geyser Basin, een sprookjesachtig landschap van geisers en gekleurde warmwaterbronnen.



Dan als laatste naar een zwemplekje in de Firehole Canyon River, maar helaas…. dat is gesloten. Dan rijden we maar meteen naar de cabins bij Old Faithful, maar twee kilometer verder zien we alsnog een stukje rivier met een grasveldje waar gezwommen wordt. Dus… toch weer de zwemkleding aan en even afkoelen in de rivier.




Voor avondeten zijn we vanavond weer aangewezen op de cafeteria van de Lodge bij Old Faithful. Deze heeft echter lekkere noodles, naar keuze met kip, beef of champignons en een teriyaki saus, niets mis mee, dus prima gegeten en weer eens iets anders.

Na het eten, vlak voor zonsondergang, maken we voor het eerst kennis met de geiser Old Faithful. Heel mooi om die machtige straal water veertig meter de lucht in te zien spuiten!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten