maandag 9 juli 2018

Maandag 9-7-2018: Yellowstone - watervallen en beren


Vandaag onze eerste volledige dag in Yellowstone. Om acht uur ‘s ochtends vertrekken we richting Grand Canyon of the Yellowstone. Even een korte stop bij Mud Vulcano, waar de modderpoelen pruttelen en borrelen en het ontzettend stinkt naar rotte eieren…. Daarna snel door naar de canyon, zodat we er grotendeels voor de drukte kunnen zijn. Bij de canyon zijn twee grote watervallen en de eerste wandeling, “Brink of the Lower Falls” gaat naar het punt waar het water van de Lower Falls over rand valt, 93 meter naar beneden. Het is een steile wandeling en terug omhoog is hard werken…  maar wel heel mooi om te zien.
Daarna doen Hans en Jasper nog een wandeling, naar de voet van de Lower Falls, een nóg steilere wandeling. Aniek en ik skippen deze even…. 







Na nog wat stops en korte wandelingen komen we als laatste bij Artist’s Point, waar een prachtig totaalplaatje van de canyon, de Yellowstone River en de Lower Falls te zien is.





Verder zien we bij de canyon ook nog de Upper Falls en Crystal Falls.
Na een lunch van kipwraps en turkey sandwich uit de Canyon Store kunnen we onze weg vervolgen naar het noorden van het park. We komen nog bij Tower Falls en Undine Falls, dus totaal vijf watervallen vandaag. Onderweg zien we nog twee keer een beer, wat een mazzel!  Eentje steekt er weer recht voor onze auto over, en de andere staat aan de kant van de weg in de berm. Er staan al meer mensen te kijken en ook twee parkrangers, om ervoor te zorgen dat al die toeristen niet als een kip onder kop tot vlak bij de beer komen; je moet minimaal 100 meter afstand houden.


Ook de alom aanwezige bizons hebben we al in groten getale gezien, gelukkig nog niet midden op de weg, waardoor je zomaar een half uur stil kunt komen te staan…







Inmiddels is de temperatuur gestegen tot zo’n 34 graden, dus even afkoelen in de rivier is een welkome afwisseling van de wandelingen. Jasper trekt zijn zwembroek aan en we stoppen bij een plek langs de rivier waar nog meer mensen in het water zijn. Jasper gaat helemaal kopje onder, wij drieen houden het bij pootjebaden, ook lekker verfrissend!

In Gardiner, net boven de noordelijke ingang van het park, hebben een bed en breakfast geboekt bij Nancy en Richard. Een heerlijk kneuterig victoriaans huis, waar we een warme kamer hebben, want geen airco, maar wel heel gezellig.  
Morgen voor de verandering niet zelf voor het ontbijt zorgen, maar lekker aanschuiven bij Nancy aan de ontbijttafel!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten