donderdag 12 juli 2018

Woensdag 11-7-2018: Yellowstone - geisers en warmwaterbronnen

Vandaag een hele dag in Yellowstone om geisers en warmwaterbronnen (pools) te gaan bekijken. We beginnen vroeg, om kwart over acht vertrekken we richting Grand Prismatic Pool. We hebben gelezen dat je dat echt als eerste op de dag wilt doen, en als we er later weer langs komen en er twee kilometer file staat, zijn we blij dat we dat gedaan hebben! We zijn net klaar met ons rondje over de boardwalk als er vijf bussen Chinezen losgelaten worden, net op tijd dus….
Daarna parkeren we nog op een parkeerplaats een stukje verderop, omdat daar een trail begint om de Grand Prismatic van boven te bekijken. Het is even klimmen, maar wel heel mooi…! Helaas hangt er nog een beetje stoom boven, zonder stoom is hij nog helderder van kleur, maar toch nog prachtig om te zien.





Daarna bezoeken we twee kleine geiser bassins in de buurt, Biscuit Basin en Black Sand Basin. Hier zijn veel mooie warmwaterbronnen. Jasper wil ze, met het kaartje in zijn hand, één voor één zien :-)









In de middag lopen we een rondje over het Upper Geyser Basin, waar ook de Old Faithful is. We zien hem nog een keer uitbarsten in de verte, terwijl we daar rondlopen, en ook nog een “minor eruption” van de Castle Geyser, die wat minder voorspelbaar is. Het hele bassin is te groot om in één middag helemaal te zien, dus na een paar uurtjes houden we het voor gezien. Ook omdat Aniek en ik behoorlijk verkouden zijn geworden, en op dit moment niet de benen de bottleneck vormen bij het klimmen en dalen in de warme zon, maar de keel….





Geen opmerkingen:

Een reactie posten