woensdag 25 juli 2018

Dinsdag 24-7-2018: Zion National Park - The Narrows

Vandaag begint de dag vroeg; om tien voor zeven zitten we al aan het ontbijt in het restaurant dat bij het hotel hoort, en waar we ieder een “hot breakfast” van de kaart mogen uitzoeken; dat is inclusief bij de prijs van het hotel, alleen de “tip” dien je nog wel af te rekenen, en dat is dan toch nog $10. Maar gelukkig is het wel een lekker ontbijt, de kinderen en ik hebben Belgische wafels en Hans heeft een granola met fruit bordje. Ik kan me alleen niet voorstellen dat er mensen zijn die elke dag in een restaurantje ontbijten…. $ 50 / $ 60 per dag ben je zo kwijt… of zou dat aan onze zuinige Hollandse aard liggen?

Daarna rijden we snel naar de ingang van het Zion National Park en lopen meteen door naar de shuttle bussen… Toch nog een lange rij…! En we vonden al dat we zo vroeg waren, maar er zijn nog veel meer mensen nog veel vroeger… Een goede dertig minuten later zitten we toch in de bus, en daarmee rijden we naar de laatste stop, waar we de Riverside Walk nemen naar de bekendste wandeling van Zion, de Narrows. Hier komen de wanden van de Zion Canyon het dichtst bij elkaar en kun je een klein stukje of enkele mijlen de rivier volgen en zo een prachtige wandeling maken tussen de 500 meter hoge rotswanden en dóór de rivier. Dat is voorzichtig lopen, want de bodem ligt ook bezaaid met rotsen zo groot als bowlingballen, die soms ook behoorlijk glad zijn, dus het is goed opletten waar je je voeten plaatst. Heel veel mensen hebben dan ook wandelstokken bij zich (van zichzelf of gehuurd) , wij echter niet, dus we moeten gewoon heel goed uitkijken en hopen dat we niet uitglijden :-)

Op 11 juli is er hier een flinke storm geweest, die flinke beschadigingen heeft toegebracht aan diverse trails in het park (die nu ook gesloten zijn),  en waarbij het water in de Virgin rivier flink was gestegen. De Narrows waren ook enkele dagen afgesloten i.v.m. te hoog water, maar nu is het weer begaanbaar op eigen verantwoordelijkheid en staat het water meestal kniehoog, of iets lager.

De eerste tien stappen zijn koud….! Daarna wennen we eraan en ook aan de natte schoenen. Heel voorzichtig lopen we bocht voor bocht verder, en het is inderdaad prachtig. Gelukkig waren we toch nog vroeg genoeg om niet in een overbevolkte Narrows te lopen, maar hebben we soms nog wel relatief rustige stukjes. Na ruim een uur besluiten we om te draaien, maar het mooiste gedeelte ligt eigenlijk nog wel enkele kilometers verder. Dat gaan we vandaag toch niet halen...









Als we de Narrows verlaten hebben en weer “gewoon” in het park lopen op weg naar de shuttle bus, blijkt het inmiddels toch weer behoorlijk warm geworden te zijn. Daar merkte je in de Narrows niets van, maar het kwik is weer naar 40 graden Celsius gestegen….. We rijden met de bus weer naar beneden en gaan lunchen in onze hotelkamer. Als we daar zijn, begint het hard te regenen; maar goed dat we niet meer in de Narrows lopen…. daar moet je niet zijn als het regent, dat kan gevaarlijk zijn in verband met flash floods. De middag brengen we verder door met het kijken van een film, die we hier kunnen halen bij de receptie. Het wordt Forrest Gump, want Jasper wil nog zien waar het stukje zit in de film, dat Forrest stopt met rennen bij Monument Valley :-). En als het weer opgeklaard is, kan er ook nog even gezwommen worden. De dag wordt besloten met een heerlijke burger en taco’s bij Oscar’s Café.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten