zondag 15 juli 2018

Zondag 15-7-2018: Tussen de hoodoos van Bryce

Vandaag een dagje in Bryce Canyon, en als ik de gordijnen open doe, blijkt het een stralende ochtend te zijn. Dus snel douchen, aankleden, kinderen (vijf keer) roepen, wraps eten en tanden poetsen en naar buiten. Om half negen zijn we bij het beginpunt van de Queen’s Garden Trail, die meteen flink afdaalt naar beneden, de canyon in. Alhoewel de zon mooi schijnt, is het gelukkig nog niet zo warm, dat maakt het wel makkelijker. Het hoogteverschil is toch zo’n 190 meter. Als we beneden aangekomen zijn, lopen we daar wat rond en maken foto’s; Bryce heeft bij elke nieuwe hoek die je omgaat van die prachtige fotogenieke plekjes…. de kinderen vinden hier en daar ook leuke foto-spots. Dit is toch echt wel één van onze favoriete parken. Tussen de hoodoos door wandelen, maakt de ervaring in Bryce nog zoveel mooier!





Vervolgens lopen we verder over de Navajo Loop Trail. Eerst kom je door het gedeelte dat “Wall Street” heet, vanwege de hoge rotswanden rondom, en waarin een aantal beroemde douglas-sparren zich in deze ongebruikelijke omstandigheden toch een weg naar boven hebben weten te groeien.






Uiteindelijke moeten we toch weer omhoog naar de Rim, via de Navajo Loop, en dat is een pittige klim, bestaande uit 25 steile switchbacks (we hebben ze speciaal geteld) waarvan een groot gedeelte gelukkig nog in de schaduw ligt.






Als we boven aangekomen zijn, hebben we in totaal drie uur over de hele wandeling gedaan. Wel een ijsje verdiend, dus die halen we bij de General Store.

Als we nét weer in de auto zitten en de Scenic drive met de uitzichtpunten in Bryce willen gaan doen, begint het opeens toch te regenen, net op tijd klaar met wandelen dus… :-)
We kijken toch nog de mooiste uitzichtpunten, maar met dat druilerige weer is het meteen een stukje minder aangenaam… we rijden terug naar het hotel, waar we de middag doorbrengen met zwemmen en lezen. Tegen zes uur gaan we, iets vroeger dan normaal, eten bij restaurant Bryce Canyon Pines, echt heel erg goed. Superlekker burgers die je helemaal zelf kunt samenstellen, en van Jasper het “lekkerste burgers ooit” predikaat krijgen.

Na het eten rijden we nog even naar Bryce voor wat uitzichtpunten bij avondlicht en voor een mooie zonsondergang, maar helaas is dat niet makkelijk;  Bryce Canyon ligt aan de verkeerde kant voor een goede zonsondergang. Dat moeten we bij een volgend park dan maar opnieuw proberen….


1 opmerking:

  1. Wat mooi allemaal. En het juiste weer op de juiste tijd. De Navajo klim met 35 gr zou niet fijn zijn.

    BeantwoordenVerwijderen