donderdag 12 juli 2018

Donderdag 12-7-2028: Van Yellowstone naar Utah

De Old Faithful Area was best gezellig, vooral ‘s avonds en ‘s ochtends als de dagtoeristen er nog niet zijn of weer vertrokken, dan werd het lekker rustig. De (frontier) cabin stelde niet veel voor, en voordat we konden douchen op de badkamer, moesten we eerst een zwerm muggen doodslaan... Dat maakten ze gelukkig (per ongeluk) goed bij het uitchecken door de kinderen niet te rekenen. Dat scheelde toch weer $72,00. En het is hier allemaal duur genoeg, dus een keer een meevaller is niet erg :-)

Vandaag is vooral een reisdag; we moeten van Yellowstone naar het zuiden van Utah. Deze route onderbreken we bij Park City, vlak bij Salt Lake City, omdat het anders wel erg veel rijden achter elkaar is. Dat betekent vandaag zo’n zes uur pure rijtijd.


Maar voordat we Yellowstone achter ons laten, maken we nog een korte wandeling naar twee warmwaterbronnen, die we gisteren niet gezien hebben, en nog wel op het verlanglijstje stond. Dat is wel ver lopen vanaf Old Faithful,
dus we parkeren de auto bij een ander geiser-basin, het Biscuit Basin, en lopen vanaf daar terug door een bos naar het eindpunt van onze wandeling, de Morning Glory Pool. Helaas zijn er op de route wel dusdanig veel muggen dat even stilstaan om naar de andere pools en geisers te kijken niet echt een optie is, want dan wordt je opgegeten door de muggen…. Foto’s maken laten we dus aan Hans over :-) en wij stappen met zijn drieen flink door, ondertussen zwaaiend met de armen. Bij de Morning Glory Pool aangekomen, is de muggenplaag gelukkig iets verminderd, dus kunnen we even rustig kijken naar de mooie kleuren voordat we terug naar de auto lopen.






Vervolgens begint de lange rit naar Park City, even onderbroken voor een heerlijk broodje bij Subway. Aniek slaapt bijna de hele rit (of probeert dat) en Jasper houdt zich bezig met gamen en video’s kijken, geen probleem.
Om vijf uur komen we aan bij het hotel in Park City. De kinderen kunnen eindelijk zwemmen in een echt zwembad en ik kan de was van een week gaan doen, kunnen we de komende week weer schone sokken en ondergoed aan :-)
De laundry-room is toevallig naast het zwembad, dus terwijl de was draait, kan ik daar even een boekje lezen.


Omdat het wassen nogal even duurt, eten we ‘s avonds snel even wat bij de Mac Donalds naast het hotel. Morgen zoeken we wel een beter restaurant. De kinderen vonden dat niet erg...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten