zaterdag 14 juli 2018

Zaterdag 14-7-2018: Naar de rode rotsen van Utah

Na een dagje rustig aan doen in Park City is het nu tijd om verder te rijden naar de Nationale Parken van Utah. Na nogmaals het uitgebreide ontbijt ons goed te hebben laten smaken, vertrekken we om half tien. Onderweg maken we een stop bij de Grotto Falls, een korte wandeling naar een waterval die in een grot uitkomt. Het is er wel behoorlijk druk aan het einde, want het halve dorp uit de omgeving komt daarheen met de kinderen in het weekend als het mooi weer is. Toch was het een leuke onderbreking van het ruim vier uur durende autoritje. Tijdens de wandeling zien we als bonus nog een hert, dat ons aankijkt alsof hij nog nooit Nederlanders heeft gezien….





Hoe verder we afzakken naar het zuiden van Utah, hoe slechter het weer er uit begint te zien. Er is ook regen voorspeld, en als we er bijna zijn, kletteren de eerste paar druppels op de ruit. Toch stappen we vlak voor Bryce Canyon nog even uit bij Red Rock State Park, waar je leuk kunt klimmen tussen mooie rode rotsen, maar als we er een kwartiertje gelopen hebben, en het steeds harder begint te regenen, lopen we maar snel terug naar de auto en rijden naar Ruby’s Inn bij Bryce Canyon. Inmiddels zijn we van 35 graden gisteren in Salt Lake City gedaald naar 16 graden nu….! Beetje frisjes dus!







Aangezien we geen zin meer hebben om in de regen in Bryce Canyon te lopen, gaat Jasper nog wat zwemmen in het binnenzwembad en gaan we rond zeven uur eten bij “ons” pizzarestaurant in Tropic, the Pizza Place (waren we vorige keer ook zijn geweest; menu nog precies hetzelfde, maar heel goed).
En dan op tijd naar bed, morgen willen we een trail lopen tussen de hoodoos in Bryce Canyon en alleen voor in de ochtend is goed weer voorspeld…. dus daar willen we van profiteren!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten