donderdag 19 juli 2018

Woensdag 18-7-2018: Bloody hot in Utah....

Vandaag staat de route van Capitol Reef naar Moab op het programma, met twee stops onderweg. Moab en omgeving zijn altijd superheet in de zomer, maar momenteel is het wel héél erg heet…. er wordt 38 graden voorspeld voor vandaag. We besluiten daarom eerst de Little Wild Horse Canyon te gaan lopen, die eigenlijk als tweede stond gepland, zodat we daar niet midden op de dag pas aankomen. We zijn er om elf uur, en dan is het 30 graden.  Net te doen, omdat de canyon ook voor een groot gedeelte in de schaduw ligt door de hoge rotswanden, het enige nadeel is de aanlooproute van 20 minuten door de felle zon…. Het is echter zeker wel de moeite waard; de Little Wild Horse Canyon is een supermooie slotcanyon, met veel afwisseling in de wanden en ook in hoe dicht die wanden bij elkaar staan. Soms is het zo smal dat je voeten niet naast elkaar kunnen staan en daarna opent de canyon zichweer even om daarna weer opnieuw een slotcanyon te worden.













Als we anderhalf uur gelopen hebben, draaien we om; de route moet namelijk ook weer terug gelopen worden, en het wordt steeds warmer… om half twee zijn we dan terug bij de auto.

Als we naar het Goblin State Park rijden, zien we dat het inmiddels inderdaad 38 graden is geworden… de kinderen en ik hebben absoluut geen zin meer om nog een uur tussen de stenen goblins te dwalen, wat op zich best leuk zou zijn, maar niet bij deze temperaturen in de volle zon… tussen die goblins is het echt heel heet.
Hans wel, die wil wel even rondwandelen, en als Jasper even vijf minuten mee is geweest, gaat hij alleen nog een kwartiertje lopen. Zegt hij. Na een uur is hij nog niet terug, en wij zitten maar te wachten op de snikhete parkeerplaats. De kinderen zien hem in gedachten al uitgedroogd onderaan een goblin liggen en vragen bezorgd of we de parkrangers niet moeten waarschuwen..? Iedereen die we hebben zien komen is inmiddels ook allang weer vertrokken dus we zitten er nog alleen… Na anderhalf uur zien we een bekende kleur t-shirt om de hoek in de verte verschijnen. Helemaal niet uitgedroogd, alleen met een knalrood hoofd komt hij vrolijk zwaaiend naar de parkeerplaats. Te zeggen dat we “not amused” waren, is een understatement….. gelukkig hoefden we nu alleen nog maar naar onze volgende overnachtingsplaats te rijden, naar Moab.


Het huis (airbnb) dat we gehuurd hebben in Moab is heel tof; drie slaapkamers, twee badkamers, een keuken, een terras met barbecue en van alle gemakken voorzien. Wat betekent dat ik ook meteen alle kleding weer kan wassen, zodat we er de rest van de vakantie weer mee kunnen doen. Het voordeel van de hoge temperatuur is dan weer dat alles in een paar uurtjes buiten op het terras liggen/hangen al droog is….



Geen opmerkingen:

Een reactie posten