donderdag 19 juli 2018

Dinsdag 17-7-2018: Capitol Reef National Park

Vandaag “doen” we een dagje Capitol Reef, en beginnen we ‘s ochtends met een hike door Sulphur Creek. Inderdaad, “door”, want de rivier is hier de trail. De Sulphur Creek is voor een gedeelte van 10 kilometer te volgen, waarbij ook drie watervallen gepasseerd worden, de één wat makkelijker dan de andere. Omdat wij de hele trail iets teveel van het goede vinden, nemen we hem “achterstevoren”, en beginnen bij het Visitor Center en lopen terug naar de derde waterval. Het is een ontzettend leuke wandeling waarbij je lekker verfrissend door het water loopt.







Bij de waterval aangekomen, blijkt het niet mogelijk er vanaf deze kant omheen te klimmen, één stukje waar het water overheen stroomt, is hiervoor te glad. Er is een “bypass-trail” gemaakt, waarbij je over de rand van de klif omhoog kan lopen en dan voorbij de waterval weer naar beneden. Daar lopen we nog overheen, maar daarna besluiten we om te draaien en terug te lopen naar het Visitor Center.




Onze schoenen zitten vol met oranje modder, en als we die aan het afpoetsen zijn, voelt Aniek zich opeens ontzettend misselijk worden. In plaats van nog een homemade pie halen bij Gifford House in Capitol Reef, rijden we nu maar meteen terug naar onze cabin. Aniek gaat op bed liggen slapen en Jasper kan nu een middagje zwemmen….

Als Aniek zich ‘s avonds gelukkig weer wat beter voelt, rijden we nog even de scenic route door Capitol Reef en kijken naar de zonsondergang. Eten is daarom vanavond een beetje laat…. om half tien zitten we bij hetzelfde restaurantje als gisteren, dat gelukkig nog open was, de Rim Rock Patio.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten