zondag 29 juli 2018

Woensdag 25-7-2018: Zion National Park - fietsen en tuben

Vandaag stond de all-time favorite in Zion weer op het programma: fietsen in Zion, van bovenaan de canyon naar beneden. Er loopt één weg door de canyon, waar in de zomer alleen de shuttlebussen rijden (auto’s verboden), en met de fiets kun je die weg ook rijden. Het leuke is dan, dat je de fietsen op de shuttlebus kunt zetten en mee naar boven kunt nemen en dan alleen maar bergafwaarts hoeft te fietsen; wel zo fijn bij 38+ graden….!
Verder is het een groot voordeel dat je de drukte ontloopt. De meeste mensen stappen uit bij één van de negen stops van de shuttlebus, en lopen dan daar wat rond of beginnen bij het stoppunt aan een wandeling. Tussen de stops lopen bijna geen mensen. En hoe druk het dan ook is, je hebt toch het gevoel dat je het park een beetje voor jezelf hebt :-)

De route is ongeveer 12 kilometer, maar met het busritje omhoog erbij en hier en daar afstappen voor een fotostop of een wandeling, kun je er zo’n vier uur over doen. Dus we huren de fietsen voor een halve dag, tegen één uur willen we ook wel weer klaar zijn in verband met de hitte. Het is nog steeds net zo leuk als drie jaar geleden, heerlijk de berg afsuizen in die prachtige omgeving….!









Hierna is het weer zwembadtijd, veel te warm om iets anders te doen. Vandaag is het 43 graden overdag…. Na een tijdje zwemmen en uitrusten op de kamer, gaat Hans nog tuben over de Virgin rivier. Je kunt daar banden voor huren waar we ook de fietsen gehuurd hebben, maar aangezien we zelf twee banden bij ons hebben, gaan ze het daarmee proberen. Ik zet ze met de auto af bij de ingang/uitgang van Zion en vandaar gaan ze een kilometer of drie de rivier af (buiten Zion) en dan haal ik ze weer op in een parkje een stuk verderop. Hans dacht in een uurtje wel klaar te zijn, maar dat wordt uiteindelijk twee uur en een kwartier…. ik ben dus twee keer naar het park gereden om te kijken of ze er al waren :-) Uiteindelijk komen ze rond kwart voor zeven aanzeilen….





Hierna is het te laat om nog een wandeling te gaan doen, en gaan we in de avond alleen nog even wat eten, lezen en daarna slapen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten