zondag 8 juli 2018

Zaterdag 7-7-2018: Grand Teton National Park - dag 2

Nadat we ons gisteren bezig gehouden hebben met diverse wateractiviteiten in Grand Teton (twee boottochtjes en zwemmen in het String Lake), is het vandaag tijd om het park verder te verkennen met een auto-rondrit. We starten op tijd, om negen uur, waardoor we bij een bekend uitzichtpunt, Swabachers landing, een mooie reflectie van de Tetons in de rivier kunnen zien. Hoe later op de dag, hoe meer rimpels namelijk in het water, en dan is er geen reflectie meer…









Het is stralend weer, met een blauwe lucht voorzien van wat mooie fotografie-wolkjes en het ene na het andere mooie uitzicht komt voorbij, soms makkelijk te zien langs de weg, soms na een kleine wandeling. Qua drukte valt het ons nog erg mee in het Teton National Park. Zeker als je de populaire plaatsen in de ochtend doet, zoals de wandeling bij Jenny Lake van gisteren. De uitzichtpunten die we vandaag bezoeken zijn in ieder geval heerlijk rustig.







En… onderweg zien we ook nog onze eerste bizon grazen langs de weg….! Er zal binnen afzienbare tijd een moment komen dat de bizons ons de neus uitkomen, als er weer eentje een “bison-jam” veroorzaakt in Yellowstone (omdat er daar zoveel op de weg lopen, dat de auto’s er niet door kunnen, en in file erachter moeten blijven staan), maar voor nu zijn we echte toeristen en stoppen om een foto te maken :-)





Om twee uur vinden we het wel even genoeg, en rijden terug naar het hotel om even te zwemmen en wat boodschappen te doen.


Om vijf uur vertrekken we weer met de auto en nu richting Teton Village. Dat is een wintersportgebied, waar in zomer ook gebruik gemaakt kan worden van de kabelbanen om boven op de berg te komen, en na vijf uur is één ervan, de Bridger Gondola, gratis (om mensen boven bij het restaurant te krijgen), terwijl het normaal $25 per persoon kost. Dat is toch snel verdiend… Het tochtje is leuk, maar het restaurant boven is niet wat we zoeken, dus draaien we na een kwartiertje weer om en nemen de kabelbaan weer naar beneden. Daar eten we een heerlijke pizza als afsluiting van de dag.














1 opmerking:

  1. Mooi allemaal. En fijn dat het niet zo druk is.
    Vorig jaar hebben wij niet zoveel bizons gezien.
    Wordt nog lastig trouwens als er een je neus uit komt.

    BeantwoordenVerwijderen