maandag 23 juli 2018

Zondag 22-7-2018: Monument Valley

Dus…. vandaag gaat om half zes de wekker; snel eruit omdat rond kwart voor zes de zonsopgang begint boven de rotsformaties van Monument Valley, en dat wil ik eens rustig gaan bekijken vanaf de veranda van onze cabin. Aniek wil ook meekijken, dus die maak ik ook wakker.
Het is inderdaad prachtig om te zien, de kleuren komen op de foto’s helaas niet eens zo mooi uit als het er in het echt uitzag.









Na een uurtje buiten zitten is de zon volledig op en gaan we weer naar binnen om rustig verder aan te kleden en te wachten tot de mannen wakker willen worden….
Na het ontbijt op de kamer, vertrekken we om negen uur voor een rondje Valley Drive over de gravelroad door Monument Valley. Die weg is hier en daar behoorlijk bumpy en voorzien van gaten, dus voorzichtig rijden is geboden! Omdat we vroeg zijn, is het nog niet zo druk en kunnen we overal stoppen waar we willen en wat leuke foto’s maken. Rond twaalf uur zijn we klaar met ons rondje en vertrekken we uit Monument Valley.






Volgende stop is Page, dat zo’n twee uur rijden verder ligt. Page ligt in Arizona, en daar is het een uur vroeger, dus winnen we een uur. We zijn dus al om één uur in het hotel om in te checken. Dat is echter te vroeg, de kamer is nog niet klaar. Dus gaan we eerst even lunchen in het Crêpes Café in Page. Het sushi-restaurant daar tegenover, waar we drie jaar geleden gegeten hebben en waar we vanavond weer terug wilden gaan, is helaas gesloten op zondag…  :-(
Als we daarna ingecheckt zijn om half drie, brengen de kinderen een paar uurtjes in het zwembad door. Aan het begin van de avond rijden we naar de Horseshoe Bend. Het was drie jaar geleden al een enorm druk punt, alleen waren we toen in de ochtend, en viel het voor ons wel mee. Nu is het er echter een echt gekkenhuis; de overheid is al begonnen met hekjes plaatsen langs de rand, want anders kun je erop wachten tot er een keer iemand over de rand kukelt….. de zonsondergang valt een beetje tegen en is ook moeilijk te fotograferen; in de ochtend is het licht hier het beste om foto’s te maken. Maar goed, dat hebben we dan vorige keer al gedaan, nu hebben we het ook een keer in de avond gezien.




Hierna gaan we nog lekker Italiaans eten bij een restaurantje en terug naar het hotel.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten