maandag 23 juli 2018

Zaterdag 21-7-2018: Van Moab naar Monument Valley

Als afscheid van Moab gaan Hans en de kinderen vandaag in de ochtend een rafting trip maken op de Colorado River. We hebben bij de eigenaresse van “ons” huis een latere check-out kunnen krijgen, waardoor ze na de trip nog terug kunnen komen om zich om te kleden. In de tussentijd blijf ik in het huis, lees mijn boek uit en pak de koffers vast in. Rond 13.00 uur zijn ze weer terug, en hoewel het water door de weinig regenval behoorlijk laag stond, was het toch erg leuk. Alleen niet zo spectaculair als gehoopt :-)








We vertrekken nu dus in de middag naar onze volgende stop, Monument Valley, in plaats van in de ochtend al. Maakt niet uit, vandaag was niet zo’n lange rijdag. Eerst komen we nog voorbij de Wilson Arch, een grote arch die vanaf de weg te zien is, maar met wat klauterwerk kun je ook boven komen en kan er onderdoor gelopen worden. Dat doen we eerst nog even voor we verder rijden.













Aangezien we wat verder op de route de Moki Dugway willen rijden, een stukje dirtroad binnendoor naar Monument Valley, vragen we eerst bij het Visitor Center van Blanding of dat geen problemen op gaat leveren. De medewerker zegt van niet, en heeft zelfs nog wat meer tips voor de omgeving daar. Wordt het dus toch nog een latertje, want als we dan toch in de buurt zijn….


Allereerst rijden we naar Natural Bridges, een National Monument, waar drie van ‘s werelds grootste natuurlijke bruggen te vinden zijn. (Een arch en een bridge kunnen er redelijk hetzelfde uitzien, maar het verschil tussen beiden, is dat een bridge gevormd is door stromend water, meestal een rivier, en een arch is gevormd door andere weersinvloeden (regen, wind) maar niet door een rivier).






Als we alledrie de bridges gezien hebben, rijden we verder en komen over de Moki Dugway, een stukje dirtroad met een stijgingspercentage (of dalingspercentage in ons geval) van 10%. Met een beetje voorzichtig rijden en bij droog weer is dat goed te doen. Vanaf deze weg heb je mooi uitzicht op de omgeving en kun je de Valley of the Gods goed zien liggen en ook Monument Valley in de verte.



Inmiddels is het bewolkt geraakt en voordat we bij Monument Valley aankomen, is het begonnen met regenen…. we kunnen dus niet een mooie zonnige foto maken van het “Forrest Gump Point”, het punt waarop Forrest Gump in de film na vijf jaar stopt met rennen. Uiteraard is dat nu een iconische foto-spot geworden…. Dan maar een bewolkte foto. En ook bij het Goosneck State Park maken we een bliksemstop in de regen. De Colorado River heeft hier een lengte van zes mijl, maar maakt daarbij zoveel bochten dat hij hemelsbreed maar twee mijl vooruitkomt. Van bovenaf is dat mooi te zien.




Aangekomen bij Monument Valley checken we in bij onze cabin van de The View Hotel, waarvandaan we eersterangs uitzicht hebben op de rotsformaties van het park. Morgen vroeg opstaan om dan een hopelijk mooie zonsopgang te zien!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten