vrijdag 6 juli 2018

Vrijdag 6-7-2018: Grand Teton National Park - dag 1




Zo, die kinderen van ons hebben zeker de biologische klok van hun moeder; niks vroeg wakker, allebei om zeven uur wakker moeten maken. We willen op tijd vertrekken naar Grand Teton National Park, om een populaire wandeling bij Jenny Lake te doen, waar het vaak al vroeg druk is op de parkeerplaats en er dan geen plaats meer is. We nemen dus het ontbijt mee, en eten daar, als de auto eenmaal een plekje gevonden heeft.
De wandeling is erg leuk en afwisselend, eerst met een bootje naar de overkant van het meer, dan een klimtochtje omhoog naar Hidden Falls (grote waterval) en een stukje verder klauteren voor een uitzicht over het meer.
Als we vertrekken is het al een heel stuk drukker, en is er geen parkeerplekje meer te bekennen..









Tegen het middaguur gaan we door naar String Lake, waarvan werd gezegd dat het qua temperatuur nog enigszins te doen is. Nou, dat blijkt nog tegen te vallen, maar na even wennen durven de kinderen wel op banden het water op. Hier picknicken we ook en na een uurtje rijden we terug naar het hotel.




Hans heeft nét gezegd tegen Jasper: “Opletten Jasper, misschien zien we wel een beer tussen de bomen” (we zijn tenslotte in bear-country), of er rent een kleine zwarte beer vlak voor onze auto de weg over! Gelukkig reden we niet hard en konden op tijd remmen, maar wat een mazzel weer, op de eerste dag meteen een beer gezien :-)


Nadat de kinderen bij het hotel even hebben gezwommen, gaan we weer terug richting park, om een floattrip te maken; in een rubberboot met tien personen en een gids (meteen stuurman) 15 kilometer de Snake River afvaren. We hebben de sunset floattrip, waarbij we eerst bij de rivier een barbecue hebben, waarna we aan boord gaan voor twee uur varen. We zien redelijk wat dieren aan de oevers, veel bevers, adelaars en zelfs een rendier, en zien de zon mooi achter de Tetons verdwijnen. Dat was erg leuk om te doen!



Jasper kan bij terugkomst nog net even bubbelen in het zwembad en daarna naar bed om morgen het Teton National Park verder te verkennen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten