vrijdag 13 juli 2018

Vrijdag 13-7-2018: Salt Lake City en Park City

Vandaag een tussendag, van de natuur van Yellowstone naar die van Utah. We zitten een dag in een hotel in Park City. In 2002, toen de Olympische Spelen gehouden werden in Salt Lake City, is in Park City het Utah Olympic Park gebouwd en daar zitten we vlak bij. We kunnen de skischansen zien vanaf het hotel. Eerst gaan we ontbijten, dit hotel heeft een kleine ontbijtruimte, maar een megagroot ontbijt;  voor elk wat wils, koud en warm, heerlijk! We nemen lekker nog wat fruit en cakejes mee voor vanmiddag :-)


Na het ontbijt brengen we in de ochtend eerst een bezoek aan Temple Square in Salt Lake City. Gistermiddag was het daar te heet voor, dus nu rijden we in de ochtend nog even terug. We lopen een rondje over Temple Square waar de grote Mormoonse tempel staat waar je helaas niet in mag, we kijken binnen bij het Tabernacle, een auditorium met beroemde akoestiek (zonder microfoon kun je een spijkertje dat vooraan valt helemaal achteraan horen) en krijgen een rondleiding over het dak van het Conference Building (dat moet met een gids, omdat ze bang zijn dat mensen eraf vallen, dat zei de gids tenminste :-)
En iedereen die we hier spreken (want de mormonen spreken je graag aan) en hoort dat we uit Nederland komen, vindt dat “awesome!” en is er zelf ooit geweest of kent iemand die er geweest is. Nou ja, in Amsterdam dan vooral :-)
Na twee uur zijn we wel klaar en dat komt goed uit, want in de parkeergarage naast Temple Square konden we de eerste twee uur gratis parkeren…







Dan gaan we terug naar ons hotel waar we even lunchen en zwemmen, waarna een uitstapje naar het Utah Olympic Park op het programma staat. Daar zijn diverse “rides” die je kunt doen, geïnspireerd op de voorzieningen die daar zijn aangelegd voor de Olympische Spelen. Jasper wilde heel graag in de Alpine Slide, een soort bobbaan door de bergen heen naar beneden. Achttien bochtjes voor $25 per persoon…. Na vijf minuten $100 armer…. Thuis zou ik er nog geen twee seconden over peinzen, maar op vakantie… en nadat hij een week lang zo goed mee gewandeld heeft.. ach, vooruit dan maar. Daar aangekomen blijkt de Alpine Slide gesloten, wat jammer nou. Als goedmakertje gaan Aniek, Jasper en Hans dan “extreme tubing” doen. Ze mogen twee keer met de stoeltjeslift naar boven en in een opblaasband van de skischans af (één keer de 65-meterschans en één keer de 90-meterschans); met een rotgang naar beneden! Superleuk om te doen! Zeiden ze.










Daarna is er geen tijd meer om nog een andere ride te doen en de prijzen zijn ook belachelijk, dus we vertrekken weer na twee uurtjes. We maken nog even een stop bij de Wallmart om wat noodzakelijke boodschappen in te slaan, hier zijn ze tenminste betaalbaar, dat moeten we straks maar weer afwachten.
Altijd leuk, zo’n megagrote supermarkt (voor een keertje). Alleen voor de diverse soorten Oreo koekjes hadden ze al 11 stellingplanken nodig! En dan tellen we nog niet de Oreo cereals, Oreo ijs enzovoort…..





Als afsluiting eten we vanavond sushi bij een onooglijk restaurantje, waarvan we gelezen hebben dat het heel goed is, en dat blijkt te kloppen; eenmaal binnen is het best gezellig en we eten heerlijke verse sushi van een Japanse chef!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten